Apropå klassiska metoder
Så flamberades det hemma hos mig igår. Vi hällde socker i botten på en kopparpanna, tillsatte lite färsk finhackad chilifrukt och bananbitar. När sockret var nästan färdigkaramelliserat så hällde vi ner lite kokosmjölk som fick koka in, skvätte över Grönstedts Nationalcognac, Grande Champagne och tuttade eld på den med hjälp av spisens gaslåga. Klart! Helsmarrigt ihop med en skopa vaniljglass.
Uppdaterat lite senare. Åke berättar att han fick inspiration till rätten i ett tv-program med Gordon Ramsey. Eftersom Åke pillade sig i ögat efter att ha skurit chilifrukten så fick jag ta över.
4 Comments:
Åh! det låter gott!
Ajajaj, chilisaft på fingrarna är farligt... själv var jag litet snuvig och var litet röd om näsan en gång när jag hackade chili. Sen när jag råkade klia mig på näsan var det färdigt... trodde näsan skulle smälta bort den första minuten
Åh, jag såg programmet och bananerna verkarde smarriga!
Elin, jepp, en dessert i min smak!
Kristian - en gång skulle jag bjussa ett gäng på middag, och gjorde samma sak som du men i ögonen! En kille som precis vunnit elitserien i fotboll sköljde och sköljde mitt stackars öga.
Kinna - ett nytt program förstod jag det som? Han måste vara klonad den där Gordon.
Skicka en kommentar
<< Home