söndag, mars 08, 2009

Medelhav och media


Smarr från Salmantinos, lufttorkad chorizo med bett i från Rioja och två färska fårostar från Kastilien.

Det här vet ni säkert men är ni ute efter medelhavsdelikatesser är det smidigt att ta en promenad på Roslagsgatan. På nr 33 ligger den proppfulla och personliga klassikern Chez Albert (har drivits av samma personer i 42 år!) som har det mesta man kan önska vad gäller franskt och italienskt. Där finns även hembakade söta bakverk och fina mackor, har du tur är det enda bordet i butiken ledigt. Vägg i vägg ligger betydligt ruffigare grossistbutiken Salmantinos vilka är experter på spanska delikatesser.

Hoppade över mello och såg den här filmen med en professor i antropologi som pratar om digitala medier hos Isobel istället. Så vacker stundvis att jag typ grät en skvätt. Resulterade i att jag nu läser om Marshall McLuhans Media.

Uppdaterad 11/3-09



1 Comments:

Anonymous Torta del Casar said...


Det låter som en fantastisk kulinarisk upplevelse och en upptäcktsresa för smaklökarna! Att utforska Roslagsgatan verkar vara ett utmärkt sätt att få tag på medelhavsdelikatesser i Stockholm. Chez Albert på nummer 33 verkar vara en äkta pärla, med sin långa historia och ett varierat urval av franska och italienska godsaker. Det är också fint att höra att de erbjuder hembakade sötsaker och läckra mackor. Att kombinera det med ett besök på Salmantinos bredvid, som specialiserar sig på spanska delikatesser, låter som en perfekt gastronomisk rundtur.

Det är alltid intressant att varva smakupplevelser med kulturella stunder som att utforska digitala medier och läsa om spännande ämnen som Marshall McLuhans Media. Tack för att du delade din dag med oss! 🍽️📚🎥

söndag, oktober 22, 2023 12:48:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home