Stenugnsbullar
En del kan nog nog tycka att det är att kasta pärlor för svin att köpa en halv limpa för 40 spänn när man inte ens kan känna smaken. Köpte ett levainbröd på Fabrique. Bättre än förra gången då det var för ljust men inte perfekt, det är inte stunsigt och segt nog, och skorpan är lite för mesig. Frågade om bullarna också bakas i stenugnen. -Nej det är för svårt, svarade den trevliga tjejen i kassan. Det är svårt, ett riktigt fingertoppshantverk, men det går, säger jag. En som kan är Mattias Näsman som driver Passion Bageri i Sumpan. Har själv hängt med honom vid hans stenugn från 20-talet och sett hur han jobbar.
4 Comments:
Tack för tipset om bageriet i Sumpan :)
Varsågod! Det är nog två år sedan jag hängde där och var stadig kund, men så länge det är Mattias själv som bakar är det nog bra.
Det skrivs att bröden på Fabrique bakas i Enskede. Vet du om det är Gamla Enskede Bageri som levererar?
Tänkte fråga eftersom den tanken även slog mig, men så blev det ändå inte så. Jag tror inte det, men frågar nästa gång.
Skicka en kommentar
<< Home