fredag, september 21, 2007

Umamirika smaksättare

I måndags pratade jag om garum med några matskribenter som ätit det på en resa till Amalfikusten i Italien. Själv har jag bara läst om den fermenterade fisken i Maja Lundgrens fantastiska bok Pompeji. Anledningen till att det kom på tal var att kvällens föreläsare Göran Lager berättade om den inte helt olika lundsfisken som man åt i Sverige under Linnés tid (i Dalarna om jag minns rätt). Jäst brax som fick gotta till sig i klippor. Såg nu att Lisa skrivit om colatura.



2 Comments:

Blogger Lagers tabberas said...

Läs gärna det här för pla-ra tillverkas i stort sett exakt så som Apicius meddelar oss i sin romerska kokbok från Kristi tid.

fredag, september 21, 2007 7:36:00 em  
Blogger Bendel said...

Tack Göran! Mycket intressant tycker jag, både det geografiska och historiska perspektivet.

lördag, september 22, 2007 4:14:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home